Eveniment

Peste 10.000 de intervenţii ale pompierilor teleormăneni în anul 2016

Monica DUMITRESCU

Potrivit unui raport prezentat miercuri, 8 februarie 2017, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Al. D. Ghica” Teleorman, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, au fost preluate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2016 un număr de 14761 apeluri privind iminenţa producerii sau producerea unor situaţii de urgenţă, echipajele de pompieri intervenind la 10183 cazuri, reprezentând 69% din totalul apelurilor.

Aceste evenimente au reprezentat în principal: incendii; fenomene meteorologice periculoase (ploi cu caracter torenţial, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, grindină, instabilitate atmosferică accentuată, creşteri de niveluri pe Dunăre şi râurile din zona de competenţă a unităţii etc.); descoperirea de elemente de muniţie neexplodate din timpul conflictelor armate; accidente de circulaţie urmate de blocarea unor persoane în autovehiculele avariate; transporturi cu caracter special; avarii la reţele electrice şi distribuţie gaz; avarii la reţelele de gospodărire comunală; asigurarea măsurilor p.s.i. la manifestări publice culturale, artistice, sportive şi mitinguri de protest; persoane blocate în locuinţe; inundaţii survenite la gospodării,subsoluri de locuinţe şi terenuri agricole; animale blocate în fântâni sau canale; persoane decedate în locuinţe; tentative de suicid;poluări accidentale ale cursurilor de apă şi ale solului, ş.a.m.d.

Conform datelor centralizate, numărul total al persoanelor salvate de pompierii teleormăneni în anul 2016 pe parcursul intervenţiilor a fost de 93, dintre care 16 copii. În evenimentele la care s-a solicitat intervenţia pompierilor au fost rănite 21 de persoane, printre care s-au aflat şi doi copii, iar pentru 32 de persoane (un copil) nu s-a mai putut face nimic, acestea fiind decedate.

De asemenea în cadrul intervenţiilor pompierilor în anul 2016 au fost salvate 319 animale, numărul celor moarte fiind de doar 21.

În total în anul de referinţă 2016 au fost salvate bunuri în valoare de 134.625.500 lei, valoarea pagubelor fiind de 4.475.680 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.