Economie

Peste 1.100 de locuri de muncă, vacante în Spaţiul European

Monica DUMITRESCU

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în afara graniţelor ţării au mai multe şanse de angajare în acestă perioadă, cu atât mai mult dacă vizează un post de muncitor necalificat în agricultură.

Pentru această perioadă, prin reţeaua EURES, la nivel naţional, sunt înregistrate 1.128 locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt în Spania, care oferă 800 de locuri în agricultură la cules de căpşuni.

Oferta locurilor de muncă din Germania este deasemenea generoasă: 80 posturi asistent medical (nu sunt obligatorii cunoştinţe de limbă germană şi experienţă), 3 posturi sudor instalaţii, 3 posturi electrician în industrie, 20 posturi bucătar, 25 posturi ospătar, 6 posturi ajutor bucătar, 20 posturi personal în industria gastronomiei de sistem, 6 posturi cameristă, 1 post polizator piese mozaic, 8 posturi faianţar – mozaicar, 10 posturi electrician, în total fiind vorba de 182 posturi în domeniile: industrial, medical, construcţii civile şi gastronomic.

Mai sunt disponibile 75 de locuri de muncă în Suedia în domeniile construcţii civile şi administrativ: 20 posturi lucrători finisori în construcţii, 10 posturi dulgheri, 15 posturi vopsitori auto, 10 posturi mecanic auto, 20 posturi femeie de serviciu. Şi în Marea Britanie sunt disponibile 45 de posturi în domeniile medical, industrial şi transporturi, distribuite astfel: 7 posturi şofer camion, 1 post clinical manager, 26 posturi asistent medical, 10 posturi infirmieră, 1 post sudor. În Bulgaria este disponibil un post agent vânzări instalaţii de încălzire, în Norvegia, 20 posturi şofer autobuz şi 3 posturi bucătar, iar în Polonia- 2 posturi dispecer transport.

Teleormănenii interesaţi de aceste oferte se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în cadrul căreia funcţionează un compartimentul EURES, pentru înscrierea în baza de date.

Pentru înregistrarea în baza de date naţională, în vederea participării la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare, sunt necesare următoarele documente: carte de identitate sau paşaport (cu termen de valabilitate de minim 6 luni) – copie; certificat de naştere – copie; cazierul judiciar (termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie (cu menţiunea “clinic sănătos” – termen de valabilitate 30 de zile) – original; C.V. în limba română (model EUROPASS); cerere tip – (Anexa 3 bis, prevăzută de Procedura EURES).

De la înfiinţarea acestui compartiment şi până în prezent, la nivelul judeţului Teleorman peste 950 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 413 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

2 Comments

  1. Care este limita maxima privind etatea?

  2. popescu gh

    mult succes

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.