Eveniment

Peste 1.000 de kilograme de carne și pește, confiscate

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în colaborare cu echipe mixte formate din polițiști și jandarmi, au derulat activități de control în mai multe târguri din Teleorman, precum și în trafic.

Activităţile preventiv-operative organizate şi derulate în cadrul unor planuri de măsuri au avut loc în perioada 14 octombrie și până în prezent, interval în care, pe raza mai multor localităţi din judeţul Teleorman și în târgurile săptămânale, au fost confiscate peste 1.000 kilograme de carne și pește.

Potrivit reprezentanților DSVSA Teleorman, în intervalul menționat au avut loc 7 acțiuni de confiscare, din care 3 acțiuni de confiscare pește proaspăt. Astfel, au fost confiscate 596 kg de pește proaspăt din mijloace de transport, cantitate care a fost denaturată în incineratorul DSVSA Teleorman.

Din târgurile săptămânale au fost confiscate 180 kg de carne de oaie, cantitate denaturată tot la nivel județean.

Pe data de 21 octombrie, în trafic, la Nanov, a fost depistat un cetățean din Olt care transporta carne de vită în condiții improprii și pentru care nu deținea acte de proveniență. Întreaga cantitate de carne, respectiv 441 de kg, a fost confiscată și trimisă, pe cheltuiala proprietarului, spre dezafectare la Protan la București. Pe lângă cei 600 de lei cheltuieli de incinerare, acesta s-a ales și cu amendă. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.