Politic

“Pesedeul nu se dezice de metodele comunistoide!” / ADP Alexandria reziliază contracte din răzbunare politică

Campania electorală scoate la lumină practicile PSD-ului despre care multă lume vorbește, însă doar puțini au curajul să le expună și public. Că actuala administrație a municipiului Alexandria preferă să “facă afaceri” cu firme de casă, este un lucru binecunoscut, însă acest lucru era valabil în special în cazul contractelor pe bani grei. Acum, însă, pare că nici măcar contractele pe sume modice nu mai vor să le accepte dacă sunt încheiate cu simpatizanți ai altor partide decât PSD. Un caz sugestiv este al unui candidat pe listele de consilieri locali din partea PNL. De profesie medic veterinar, acesta avea de mai mulți ani un contract cu Administrația Domeniului Public Alexandria pentru furnizare de servicii sanitar-veterinare, de supraveghere și control asupra acțiunilor DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare), contract care a și fost reînnoit în luna aprilie 2024. De subliniat că, la momentul reînnoirii contractului, medicul veterinar încă nu-și anunțase candidatura din partea PNL. Partea interesantă urmează după oficializarea candidaturii. Mioara Toțe, directorul ADP Alexandria, îi transmite, printr-un mesaj pe telefon, că e mai bine să-i rezilieze contractul: “Mai bine acum știi cum este, se interpretează!”. Nicio adresă oficială, niciun motiv pentru reziliere care să fie conform contractului… doar că se intepretează.

Redăm mai jos povestea spusă chiar de cel în cauză, medicul veterinar Radu Corduneanu, candidat pe lista de consilieri locali ai municipiului Alexandria din partea PNL: “Pesedeul nu se dezice de metodele comunistoide!

Răzbunarea și șantajul sunt principalele lor instrumente de lucru!

Și acum, să vă spun pățania mea.

Timp de mai mulți ani, am avut un contract încheiat cu Administrația Domeniului Public Alexandria, prin care furnizam servicii sanitar-veterinare, de supraveghere și control asupra acțiunilor DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare).

Relația contractuală a decurs normal tot acest timp, fără ca «autoritatea contractantă» – ADP Alexandria să aibă vreo nemulțumirile. Drept dovadă, în luna aprilie, a inițiat și finalizat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice reînnoirea contractului, pe o perioadă de 12 luni. Și nu vă gândiți că era vorba de o sumă colosală – 1000 lei/ lună.

Precizez acum că eram deja în perioada electorală, mai precis în precampanie.

Între timp, mi-am depus candidatura pe listele de consilieri locali ai municipiului Alexandria din partea PNL.

Și acum, vine surpriza (sau nu?).

Am fost contactat de nimeni alta decât Mioara Toțe, directorul ADP, care mi-a transmis într-un mesaj scris că ar fi «mai bine» să-mi rezilieze contractul: «ar fi mai bine să-l reziliez acum, nu a trecut mult de când l-am semnat!… Mai bine acum știi cum este, se interpretează! Eu voi rămâne aceeași, ușa mea îți va fi deschisă oricând!».

La solicitarea mea de a mi se trimite o adresă scrisă în care să mi se comunice motivul rezilierii, lucrurile «au intrat în ceață».

Și așa au rămas până la momentul actual. Nici adresă scrisă, nici vreo lămurire prin telefon. Tot ce am reușit să aflu «pe surse» este că s-ar fi luat decizia să amâne rezilierea până după alegeri. Probabil și-au dat seama că au gafat.

De altfel, niciunul din punctele prevăzute în contractul proaspăt încheiat nu poate fi invocat ca motiv de reziliere. Singura «justificare» pe care ADP-ul o are în această speță este aceea a RĂZBUNĂRII POLITICE, iar singura mea «culpă» este că fac parte din alt partid”.

Comments are closed.