Economie

Pescarii comerciali au obligația să solicite la APM Teleorman eliberarea autorizației de recoltare/capturare

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman aduce la cunoştinţa opiniei publice şi a operatorilor economici interesaţi obligativitatea obţinerii autorizaţiei pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.

Eliberarea autorizaţiei se face în baza prevederilor Ordinului M.M.D.D. nr. 410/2008 pentru aprobarea Procedurii de autorizare a activităţilor de recoltare, capturare şi/sau achiziţie şi/sau comercializare, pe teritoriul naţional sau la export, a florilor de mină, a fosilelor de plante şi fosilelor de animale vertebrate şi nevertebrate, precum şi a plantelor şi animalelor din flora şi, respectiv, fauna sălbatică şi a importului acestora, cu modificările şi completările ulterioare.

În acest sens, pescarii comerciali, autorizați anual de către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) să captureze diferite cantități de pește din habitatele naturale, au obligația să solicite Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, eliberarea autorizaţiei de recoltare/capturare, anterior începerii activității de pescuit comercial pe teritoriul județului Teleorman.

Documentele necesare emiterii autorizaţiei sunt disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Teleorman: http://www.anpm.ro/web/apmteleorman/biodiversitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.