Social

Persoanele vulnerabile vor putea beneficia de vouchere pentru renovarea locuinței

Statul oferă un ajutor persoanelor fără venituri sau familiilor cu mai mult de 5 copii, transpus prin vouchere pentru renovarea casei sau pentru achiziționarea de electrocasnice. Această inițiativă are menirea rezolvării pe termen scurt a unor probleme de natură socială.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a explicat care sunt condițiile pentru acordarea voucherelor de reziliență socială. În primul rând, se va impune o anchetă socială la domiciliul solicitantului. Asistenții sociali vor ține cont de două lucruri: condițiile de locuire pentru repararea locuinței, urmând a fi alocată o sumă fixă probabilă de maximum 4.000 lei, și programul de reziliență socială, ce prevede posibilitatea achiziționării a trei electrocasnice, de la aragaz, frigider, până la mașină de spălat.

Sprijinul financiar ar putea ajunge la un număr de 220.000 de persoane, fiind alocat un buget de 600 milioane de euro, potrivit reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Banii ar urma să fie încasați în prima jumătate a acestui an, voucherele ar putea fi acordate ca și cele sociale, sub formă de carduri, însă doar după definitivarea anchetei sociale de către autoritățile locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.