Social

Persoanele cu handicap îşi pot ridica ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană

Distribuirea alimentelor acordate gratuit persoanelor defavorizate continuă la Alexandria, în acelaşi loc (Târgul Obor) şi după acelaşi program (zilnic între orele 9-15.00). De la începutul acestei săptămâni şi până pe 28 noiembrie, inclusiv, sunt aşteptate să ridice ajutoarele persoanele cu handicap grav şi accentuat. Coşul cu produse alimentare acordate persoanelor cu venituri mici din partea Uniunii Europene cuprinde anul acesta 16 kilograme de făină, 5 kilograme de mălai, 7 kilograme de orez, 4 kilograme de zahăr, 7 litri de ulei, 1 kilogram de fasole, 1 cutie de bulion, 0,6 kilograme de biscuiţi, echivalentul a trei pachete, roşii în bulion şi mazăre câte 2 cutii şi paste făinoase 1,2 kilograme, echivalentul a trei pungi.

Anul acesta numărul persoanelor care vor primi ajutoare alimentare va fi mai mare. Pe lista celor care vor primi ajutoare de la UE au fost incluşi şomerii înregistraţi, invalizii şi veteranii de război, văduvele de război, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987, persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionişti-artişti interpreţi sau executanţi, pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună.

În Alexandria, lista beneficiarilor de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană cuprinde aproape 3800 de persoane. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.