Eveniment

Persoane înşelate prin apeluri telefonice false

În ultima perioadă de timp se constată o escaladare a fenomenului de înşelăciune prin diverse moduri de operare, mai mulţi cetăţeni din judeţ fiind păgubiţi prin prezentarea ca adevărate a unor fapte nereale şi solicitarea de sume mari de bani de către indivizi necunoscuţi.

Victimele, în majoritatea cazurilor persoane de vârsta a treia, sunt păcălite prin metode deja prezentate în campaniile preventive anterioare (falşi curieri, distragerea atenţiei, împrietenire etc.), sau prin metode noi, menite să adoarmă vigilenţa părţilor vătămate, care plătesc sume mari de bani fără a verifica în mâinile cui ajung acestea.

În ziua de 7 februarie 2013 două persoane din municipiul Alexandria au reclamat faptul că au contactate telefonic şi au fost înşelate cu sumele de 8000 lei, respectiv 5900 lei, de persoane necunoscute.

Suspecţii s-au prezentat drept fiu sau avocat al fiului părţii vătămate, care pretinde că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de o sumă mare de bani pentru plata daunelor sau spitalizarea persoanelor rănite.

Cele două persoane au trimis sumele de bani în conturile bancare indicate de suspecţi, constatând ulterior că totul a fost doar o minciună, sesizând poliţia cu privire la aceasta.

Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, rugăm cetăţenii să ţină seama de următoarele recomandări:

–                   Acordaţi maximă atenţie persoanelor străine, necunoscute, care pretind că vin sau vă contactează din partea unor membri ai familiei sau alte rude.

–                   Verificaţi ofertele sau cererile acestora.

–                   Nu le permiteţi pătrunderea în locuinţă, nu le oferiţi informaţii cu caracter personal, nu primiţi pachete şi, mai ales, nu daţi bani unor astfel de persoane.

–                   Reţineţi fizionomia ori alte date de identificare ale suspecţilor, numere de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează, numere de telefon de pe care sunteţi contactaţi.

–                   Apelaţi serviciul telefonic de urgenţă 112 atunci când sunteţi contactaţi personal, sau telefonic de persoane suspecte şi sesizaţi Poliţia despre acest lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.