Social

Persoane fizice și juridice din Teleorman primesc e-mailuri false în numele Poliției Române / Ce recomandă polițiștii

Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman a fost sesizat cu privire la e-mailuri adresate unor persoane juridice sau fizice de pe raza județului Teleorman, prin care infractorii cibernetici încearcă, folosindu-se de imaginea poliției, să convingă potențialele victime să plătească așa-numite amenzi.

“NU DAȚI CURS UNOR E-MAILURI FALSE ÎN NUMELE POLIȚIEI ROMÂNE! Aceste e-mailuri nu aparțin și nu au fost trimise de pe o adresă oficială aparținând Poliției Române, deși poartă antetul și sigla unor instituții sau structuri din cadrul Poliției Române. Pentru prevenirea unor astfel de situații, vă adresăm rugămintea ca în cazul primirii unor astfel de e-mailuri să nu dați curs sesizării și să anunțați imediat unitatea de poliție prin intermediul Sistemului Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
De asemenea, polițiștii teleormăneni vă adresează următoarele recomandări: nu dați curs unei astfel de solicitări primite prin e-mail, chiar dacă vi se aduce la cunoștință faptul că este transmis din partea instituției Poliției Române; doar infractorii vă vor cere să le transmiteți prin e-mail un răspuns la solicitările lor și în niciun caz Poliția; nu furnizați date cu caracter personal; verificați dacă sunt greșeli de redactare în titlu sau în conținutul mesajului primit; dacă ați fost victima unui astfel de mesaj, apelați numărul unic de urgență 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar și public, indiferent că aveți sau nu credit ori cartelă sau deplasați-vă la cea mai apropiată unitate de poliție; nu ștergeți conținutul mesajului primit”, transmite IPJ Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.