Politic

“Perle” de politicieni. Adrian Bădulescu a fost “pe fază”: “Ce înseamnă lucrări de consolidare a fisurilor? Consolidăm fisurile?”

cjtPe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean s-a aflat şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor şi a documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare Spital Judeţean de Urgenţă Alexandria – corp C D + P 2E) şi extinderea la 5 etaje”, în faţa documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii şi studiu de fezabilitate, o investiţie a cărei valoare se ridică, potrivit actului normativ, la 34.128.912 lei.

În expunerea pe motive a proiectului de hotărâre se arată cum, din moment ce corpurile A şi B ale spitalului au fost reabilitate deja, iar corpul C cu funcţionalitatea de săli de operaţii, ATI şi laboratoare nu a făcut obiectul proiectării şi execuţiei împreună cu corpurile A şi B însă atât infrastructura de utilităţi, cât şi funcţionalitatea celor trei corpuri sunt în legătură directă, se impune şi reabilitarea corpului C şi aducerea construcţiei, utilităţilor şi dotările la standarde similare cu cele realizate pentru corpurile A şi B. De asemenea, se mai explică în expunerea pe motive că extinderea Spitalului Judeţean cu un nou corp de 5 etaje este recomandată în urma întocmirii studiului de fezabilitate privind necesitatea creării spaţiilor de activitate medicală cu anexele necesare, respectiv săli de operaţie pentru secţiile spitalului, cabinete medicale, saloane spitalizare zi şi ATI.

În raportul comun de specialitate, la capitolul lucrărilor propuse spre realizare în cadrul documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, aflăm că se are în vedere „consolidarea fisurilor prin injecţie cu răşini bicomponente, sau cămăşuire locală, înlocuire elemente degradate ale şarpantei”.

Nedumerit, consilierul PNL Adrian Bădulescu, atent la ce scrie în proiectul de hotărâre şi la ce votează, spre deosebire de unii dintre colegii săi de şedinţă, a cerut lămuriri referitoare la modul în care se urmăreşte consolidarea fisurilor.

„Ce înseamnă lucrări de consolidare a fisurilor? Consolidăm fisurile?”, a întrebat liberalul.

Răspunsul a venit prompt de la unul dintre angajaţii Consiliului Judeţean: „A fost o exprimare nefericită…”

În ciuda exprimării nefericite, consilierii judeţeni au fost de acord cu necesitatea reabilitării corpului C al Spitalului Judeţean şi extinderea la 5 etaje, astfel că proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. Rosiorenii -l vad din nou in prim plan pe acelasi individ pre numele sau Iliescu A. membru PNL care impreuna cu Alexe Tuciurila au pus pe butuci spit. Rosiori. Toti angajatii acestui spit . au trebuit sa dea obolul acestui individ a carui lacomie e fara margini. Pana si carutasul spit . Boia a trebuit sa dea darul .

  2. Se cunoaste ca sa pensionat Bataus si in locul lui a venit o taranca analfabeta care nu stie sa se exprime dar sa mai intocmeasca o Hotarare de consiliul Judetean.
    N.B. Este vorba de Elena Sfintes care nu are nimic comun cu lucrarile de constructii fiind specialista in irigatii iar cum irigatii nu se mai fac aceasta (Nuty Sfintes)se pricepe la spalat rufe.

    • Indiferent cine a scris, a scris prost. Lipsa de cultura generala si de lectura isi face simtite efectele… Din pacate, incultura se aseaza in administratie. Si asa apar legi proaste, hotarari inaplicabile – si uite-asa ramane tara asta in popoul gol…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.