Monica DUMITRESCU
Cazurile speciale apărute după cele două repartizări computerizate în clasa a IX-a de liceu vor fi rezolvate de comisia judeţeană de admitere până cel târziu joi, 31 iulie. Situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată se referă la: elevi cu anumite probleme medicale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc. Cererile pot fi depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman până joi, 31 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate şi rezultatele.
Până ieri, 29 iulie, la comisia judeţeană de admitere din cadrul ISJ Teleorman, au fost depuse 13 solicitări de transfer (gemeni, apropiere de domiciliu, redistribuire pe locurile rămase libere), majoritatea fiind deja rezolvate.
Potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, absolvenţii clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi sau nu au participat la etapele de admitere şi care, din diferite motive, nu se adresează comisiei de admitere judeţeană în perioada menţionată şi solicită ulterior un loc în clasa a IX-a, precum şi cei care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior desfăşurării etapelor de admitere menţionate vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană, pe locurile rămase libere în perioada 4-5 septembrie 2014. Dacă la încheierea etapelor de admitere menţionate anterior mai există locuri vacante la clasele pentru care se susţin probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, comisia de admitere judeţeană poate decide organizarea unei noi etape de susţinere a acestor probe, în perioada 2-3 septembrie 2014.
După repartizarea computerizată în liceele din Teleorman au rămas neocupate aproape 500 de locuri în clasele a IX-a pentru anul şcolar 2014-2015. Acestora li se mai adaugă şi cele aproximativ 200 de locuri rezervate pentru absolvenţii de etnie romă care nu au fost ocupate. Cele mai multe locuri neocupate au rămas în Turnu Măgurele. Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” a rămas cu 133 de locuri neocupate la aproape toate specializările propuse (mate-info, mecanică, turism şi alimentaţie, economic, resurse naturale şi protecţia mediului). La Colegiul Tehnic “Sf. Haralambie” au rămas neocupate 79 de locuri la specializările mecanică, economic, comerţ, agricultură. Locuri libere au rămas şi la Colegiul Naţional “Unirea” (25), dar şi la Liceul Teoretic “Marin Preda” (24).
În Roşiorii de Vede au rămas neocupate 51 de locuri la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” la diferite specializări şi 36 de locuri la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă”. În Alexandria mai sunt disponibile 18 locuri la specializarea electric la Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul), iar la Zimnicea 14 locuri la specializarea ştiinţe ale naturii, în timp ce în Videle au fost ocupate toate locurile disponibile în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2014-2015.
Locuri libere din belşug au rămas şi la liceele din mediul rural: Drăgăneşti Vlaşca, Măgura, Olteni, Piatra.