Economie

Perioada depunerii cererilor de plată pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV – 2016, aproape de final

Marți, 31.01.2017 inclusiv, este ultima zi în care se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2016 (trimestrul IV al anului 2016). Pentru anul 2016, în Teleorman au fost depuse în jur de 900 de cereri de acord prealabil, număr al cererilor ce s-a menținut și pentru anul în curs.

Potrivit APIA, beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2016 depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, și este de este de 1,7975 lei/litru. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.