Social

Perioada de recenzare a fost prelungită cu o săptămână

Colectarea datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor se prelungește până pe data de 24 iulie 2022, prin revizuirea Calendarului de efectuare a RPL 2021, stabilit de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor din România.

Etapa de recenzare prin intermediul interviurilor față în față ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie, însă prelungirea acestui termen a fost considerată necesară având în vedere că procentul românilor care au completat chestionarele de recenzare este destul de scăzut.

Tot în ideea de a stimula cetățenii să participe la recensamânt au fost deschise și puncte fixe de recenzare. Astfel,  Direcția Județeană de Statistică Teleorman a deschis primul punct fix pentu efectuarea recenzării la sediul din municipiul Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 54, et. 5. Centrul este deschis de luni până duminică între orele 08.00 – 18.00 și se adresează tuturor persoanelor care doresc să se recenzeze și care, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau celor care nu au putut primi vizita recenzorului la reședința obișnuită.

Deschiderea punctelor fixe de recenzare vine ca urmare a deciziei Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din România (CCRPL2021) din 04 iulie 2022 prin care s-a decis înființarea unor puncte fixe pentru efectuarea recenzării. Astfel de puncte fixe de recenzare vor funcționa pâna la finalul perioadei de recenzare (17 iulie 2022) în localitățile în care ritmul de recenzare este scăzut și se vor desfășura în paralel cu recenzarea pe teren.

De precizat că persoanele care refuză să participe la recensământ sau care furnizează infomații incomplete sau false riscă amenzi cu valori cuprinse între 1000 și 3000 lei. Pe de altă parte, și recenzorii care divulgă date cu caracter personal obținute de la populație sau le folosesc în alte scopuri decât cele statistice pot fi sancționați cu amendă de la 1500 lei la 5000 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.