Eveniment

Pericol pe șoselele din județ – 237 de dosare penale întocmite, în primele cinci luni din an, pentru șoferii prinși la volan băuți sau fără permis de conducere

Șoferii care se urcă băuți la volan, cei care nu văd vreo problemă în a conduce mașini cu toate că nu dețin permise de conducere, dar și cei care merg pe drumurile din județ cu mașini neînmatriculate sunt la ordinea zilei în rapoartele polițiștilor și pe rolurile instanțelor de judecată. Amenzile, punctele de penalizare sau condamnările, cel mai adesea cu suspendare, nu par să-i sperie, ținând cont că numărul acestora se menține ridicat.

Spre exemplu, din ultimele zece dosare penale înregistrate pe rolul Judecătoriei Zimnicea, pentru data de 22 iunie, patru sunt pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP), unul e pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și un altul pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat (art.334 NCP), potrivit datelor publicate pe http://portal.just.ro/.

De altfel, în primele cinci luni ale acestui an, oamenii legii au întocmit 104 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, 133 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar alte 14 dosare penale au fost întocmite pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Cifrele sunt îngrijorătoare, mai ales că toți cei pentru care Codul rutier este opțional circulă pe drumurile publice, la comun cu cei care respectă regulile, dar care sunt, adesea, implicați în accidente rutiere fără să aibă vreo vină. Rezultatul? Morți și răniți grav, oameni care rămân cu sechele, adesea pe viață, din cauza inconștienței celor care nu dau doi bani pe reguli. Și care ar trebui, poate, să primească sancțiuni mai dure, pentru a se gândi de două ori înainte să încalce orice normă impusă de lege, de conțiință sau de bunul simț.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.