Sport

Performanţe pentru karatiştii alexăndreni la Mondiale – Sorin Burtan este vicecampion mondial la Karate!

Multiplu medaliat la competiţiile de karate pe plan naţional sau internaţional, tânărul karatist Sorin Alexandru Burtan şi-a confirmat încă o dată valoarea. La Campionatul Mondial S.K.D.U.N., desfăşurat recent în Italia (în localitatea Bollate-Milano), alexăndreanul în vârstă de 18 ani a reuşit să obţină un nou titlu mondial în stilul shotokan. Karatistul legitimat la Kanazawa Alexandria, dar şi la CST Alexandria (cu dublă legitimare), este pregătit de antrenorul Ionel Ganea, care l-a îndrumat spre cel mai important rezultat al clubului, medalia de argint la Campionatul Mondial, kumite individual, tineret (categoria -60 kg). Această performanţă a clubului Kanazawa a fost completată de alte rezultate reuşite de sportivii George Andrei Ghiţă (locul 1, kata individual, cadeţi 6-4 kyu şi locul 3, kumite individual, cadeţi, categoria -60 kg), Maria Magdalena Şerban (locul 2, kumite individual, copii 2, categoria +45 kg) şi Mihai Sebastian Dragostin (locul 1, kata individual, cadeţi 6-4 kyu, locul 2, kumite individual, copii 1, categoria -30 kg).

În ce priveşte participarea sportivilor de la clubul Kanazawa Alexandria la Campionatul Mondial de karate S.K.D.U.N., aceasta a fost posibilă cu sprijinului financiar acordat de către Primăria Municipiului Alexandria, dar şi de Clubul Sportiv Teleorman Alexandria, precum şi de Primăria comunei Poroschia, care ajută financiar sportivul Mihai Sebastian Dragostin.

În privinţa competiţiei în sine, Campionatele Mondiale de Karate au ajuns la a XX-a ediţie, iar concursul desfăşurat la Bollate-Milano, Italia, a atras 1200 de competitori, din 34 de ţări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.