Sport

Performanţe pentru CSS Turnu Măgurele – atletism – Medalie de argint pentru Maria Cosac la Naţionalele de juniori 2!

În cadrul reuniunii atletice de la Piteşti, care a pogramat Campionatul naţional de juniori 2, de zilele trecute, o competiţie interesantă a fost cea de 4000 metri garduri feminin. Sportiva Maria Cosac, atletă legitimată la CSS Turnu Măgurele (antrenor Lucian Ogrăzeanu), a reuşit să urce din nou pe podiumul naţional, clasându-se pe locul 2 în proba sa favorită. Cu un rezultat onorabil (61,65 secunde), Maria Cosac a îndeplinit totodată baremul pentru participarea la Campionatul European de juniori 2, astfel că sportiva originară din Alexandria va fi prezentă la cea mai importantă competiţie atletică a juniorilor 2 din Europa, programată la jumătatea lunii iulie, la Tbilisi (Georgia).

Să remarcăm faptul că în proba feminină de 400 metri garduri Maria Cosac s-a clasat pe locul 2 în spatele sportivei Nicoleta Banaga (LPS Brăila), la o secundă diferenţă (60.30 a reuşit noua campioană naţională), însă cele atlete sunt şi colege la clubul CSM Oneşti, fiecare având dublă-legitimare la clubul din judeţul Bacău.

În ce priveşte clubul CSS Turnu Măgurele, în actualul sezon de aer liber a mai reuşit să obţină o medalie în 2016. Este vorba de medalia de argint reuşită de sportivul Teodor Tecşor, care s-a clasat pe locul 2 în proba de triatlon, copii 2, acesta fiind primul lui rezultat notabil pe plan naţional. Despre Tecşor, antrenorul Lucian Ogrăzeanu a ţinut să evidenţieze faptul că “este un sportiv care are doar jumătate de an de pregătire, dar s-a evidenţiat deja într-o probă grea, triatlon, şi sper să mai auzim de acest copil foarte talentat”. Tot la Naţionalele pentru copii, un fost medaliat în proba de aruncarea greutăţii, Alexandru Bratu s-a clasat doar pe locul 7.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.