Sport

Performanţă – Morgan Stroman, jucătoarea etapei a 20-a în Liga naţională

În fiecare săptămână, Federaţia română de baschet desemnează, conform statisticilor de la jocuri, cea mai bună jucătoare a etapei în Liga naţională de baschet feminin. După disputarea jocurilor etapei a 20-a, din week-endul trecut, sportiva Morgan Stroman, componentă a echipei BC-CST Alexandria, a adunat cele mai bune cifre în statistici, astfel că a fost declarată “jucătoarea etapei a 20-a din LNBF”. Conform site-ului oficial al FRB, jucătoarea din lotul alexăndrean a fost desemnată drept cea mai bună sportivă a rundei «în urma prestaţiei senzaţionale din derby-ul câştigat în ultimele secunde în fief-ul CSU Alba Iulia, cu scorul de 73-71. Extrema de forţă de origine americană a avut o contribuţie consistentă la succesul echipei sale, marcând şi coşul victoriei în ultimele secunde, şi adunând în 40:00 de minute jucate o linie statistică foarte bună: randament de 0,950; eficienţă de 38 de unităţi; 31 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive şi 2 intercepţii».

Prezenţa americancei Morgan Stroman între evidenţiatele sezonului este cu atât mai importantă, şi interesantă, cu cât ea se află la a doua asemenea performanţă în această ediţie de campionat; prima nominalizare a americancei Morgan Stroman între “jucătoarele etapei în LNBF” a fost după etapa a 7-a, respectiv dupăă meciulş BC-CST Alexandria – CSU Alba Iulia 78-67 (în tur)!

În cadrul aceleeaşi runde cu numărul 20, evoluţii notabile au mai avut Florina Pascălău şi Stefanie Murphy (ambele de la ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), în jocul câştigat la pas în deplasare la U CSM Oradea, scor 81-51, Meighan Simmons (UG ICIM Arad), în jocul câştigat la pas pe terenul echipei CSM Satu Mare, scor 76-52, Carla Donette Bartee (Olimpia Braşov), în meciul câştigat contra echipei Phoenix Galaţi, scor 89-63, precum şi Chrissy Givens (CSM Târgovişte), în jocul cu Nova Vita Tg. Mure (scor 91-55). B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.