Sport

Performanţa ca o tradiţie – CSS Alexandria vizează (din nou) medalii la baschet!

css 2A devenit tradiţie în sportul juvenil teleormănean ca echipele de baschet de la CSS Alexandria să obţină medalii la nivel naţional. Cele cinci titluri obţinute de generaţia de jucătoare născute în 1998 (cvintuple campioane naţionale în ultimii patru ani), sau medaliile reuşite de generaţia 2002 (ultima de aur, în vara acestui an), au arătat că în Alexandria baschetul feminin juvenil este într-adevăr sportul-rege! Emulaţia pe care au creat-o toate aceste performanţe (să nu uităm că generaţia ’90 a fost prima care a obţinut titlul naţional pentru CSS Alexandria la baschet junioare) obligă în continuare clubul alexăndrean, care şi în sezonul 2014-2015 va participa cu două echipe în competiţiile naţionale. Iar cei doi antrenori care au făcut posibile aceste performanţe, Costina şi Mădălin Piperea, şi-au propus în noul sezon să obţină încă o dată medalii pe fiecare categorie de vârstă în parte, deşi în acest sezon tinerele baschetbaliste vor participa la un nivel de vârstă superior.

În acest sens, grupa sportivelor născute în 1998, considerată una din cele mai importante echipe din ultimii ani, va lua startul în campionatul Under 18 (sportive născute 1997 şi mai tinere), deoarece federaţia a desfiinţat segmentul de vârstă U-17; cu toate acestea, alexăndrencele au pornit în forţă în noul sezon (98-23 cu CSS 2 Bucureşti) şi vor o clasare în primele locuri ale campionatului naţional, mai ales că în ediţia anterioară, când activau la această categorie de vârstîă, alexăndrencele reuşeau să obţină medaliile de bronz.

În privinţa celei de-a doua categorii de vârstă, Under 13 (generaţia 2002 şi mai tinere), CSS Alexandria are un obiectiv îndrăzneţ, deoarece deţinerea titlului naţional le obligă pe tinerele sportive. Acestea vor lua startul la nivelul de vârstă optim, U-13, unde vor medalie, poate chiar de cea mai strălucitoare culoare.

“Anul acesta este unul special, chiar dacă ne-am propus medalii atât la Under 18, cât şi la Under 13, trebuie spus că va fi foarte greu, mai ales la categoria de vârstă 1998, unde participăm cu un an sub limita de vârstă permisă. Noi vizăm medalie, atât la U-18, cât şi la U-13, dar trebuie să spunem că va fi foarte greu de obţinut”, a spus unul din antrenorii celor două grupe de baschetbaliste, Costina Piperea.

Grupa din care face parte CSS Alexandria, generaţia 1998, în campionatul U-18 este următoarea: CSS Alexandria, SCM CSS Craiova, CS Rapid Bucureşti, CSS 2 Bucureşti.

Grupa din care face parte CSS Alexandria, generaţia 2002, în campionatul U-13 este următoarea: CSS Alexandria, CSS 6 Bucureşti, Sportul Studenţesc-Dacian Bucureşti, SCM CSS Craiova, CSS CSM Târgovişte, CET Govora Râmnicu Vâlcea.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.