Politic

Peretu, printre primăriile codaşe la sumele repartizate de Consiliul Judeţean. Răsmireşti, cea mai mică localitate, a primit cu 4.000 de lei mai mult

Consilierii judeţeni s-au întrunit într-o nouă şedinţă ordinară luni, 27 februarie, în cadrul căreia, printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi, s-a aflat şi cel cu privire la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei ce reprezintă 20% din cota de 73% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017 şi estimările pentru anii 2018-2020.

Astfel, potrivit anexei care face parte integrantă din proeictul de hotărâre, în ceea ce priveşte sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ a sumei ce reprezintă 20% din cota de 73% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată variază între 319 mii lei, suma primită de municipiul reşedinţă de judeţ, şi 63 mii lei, suma alocată localităţilor Peretu, Plosca şi Scrioaştea.

Totodată, la o trecere în revistă a anexei, se poate observa cum localităţi mici ca Necşeşti (93 de mii de lei) sau Răsmireşti (67 de mii de lei), au primit sume mai mari decât primării mari ca Peretu sau Plosca (63 de mii de lei).

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte cota de 20% din cota de 18,5% din impozitul pe venit, sumele repartizate unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ variază între 181 mii de lei, suma primită de municipiul reşedinţă de judeţ, şi 38 mii de lei, suma alocată comunei Lisa.

Şi în anexa care face parte integrantă din proiectul de hotărâre, în ceea ce priveşte sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ a sumei ce reprezintă 20% din cota de 18,5% din impozitul pe venit se poate observa cum Necşeşti, cea mai săracă localitate din judeţ, a primit 57 de mii de lei, Răsmireşti, cea mai mică localitate din judeţ, a primit 41 de mii de lei, în timp ce primării mari au primit sume mai mici de bani de la Consiliul Judeţean. Astfel, Peretu a primit 40 de mii de lei, Plosca a primit 40 de mii de lei, Botoroaga a primit 43 de mii de lei, în timp ce Buzescu a primit 43 de mii de lei. De asemenea, sume mici au primit Lisa (38 de mii de lei), Mârzăneşti (38 de mii de lei), Vârtoape (41 de mii de lei) şi Năsturelu (41 de mii de lei). (Violeta Mocanu)

5 Comments

 1. Locuitorii comunei Peretu sunt navetisti (Bucuresti si Alexandria), sunt plecati la munca in UE, fac agricultura intensiva nu stau cu mana intinsa la PSD…Ei urasc PSD – ul care ne-a adus la stadiul de a fi unul dintre cele mai sarace judete ale tarii si a fi subiect de bancuri…

 2. Nu înteleg de ce ii plângeti de mila comunei Peretu ! Ar trebui sa spuneti ca tot din bugetul de stat pentru 2017 comuna asta a primit 1.889.000 lri (RON) – cel mai mult din judet , de la Directia Finantelor Publice TR – condusă de un liberal . Alexandria, Rosiori si Videle , la un loc , au primit doar 1.500.000 lei (RON). Va este frica de ANAF ?

 3. Nu-l plângeţi pe Ionel, a primit, în alţi ani, destul! A făcut ceva pentru comună???

  • Da’ boss, a făcut destule. Asfaltare, alimentare cu apă, canalizarea e în lucru, scoală si grădinită reabilitată etc. E oază comuna asta în sărăcia teleormăneană. Da’ acolo sunt multi adventisti, ăstia muncesc, nu stau de pupat moaste. Plus faptul că în Peretu nu există nicio cârciumă serioasă, oamenii plătesc impozite și nu stau să se milogească la PSD.

   • Perețean

    Boss si vrei sa spui ca daca nu ar fi adventiștii comuna Peretu nu ar însemna nimic?
    Eu zic sa te duci dracu si tu si adventistii tai ca aia beau si fumează mai rau ca noi . Si e trist ca multă lume vorbește de Peretu ca are noroc cu adventistii.
    Mai ales ca sunt jegosi si fițosi rau de tot !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.