Politic

Perdele forestiere de protecţie la Mavrodin

perdeleIoan DUMITRESCU

În urmă cu ceva timp, pentru amplasarea depozitului de deşeuri menajere de la Mavrodin s-a cumpărat pe raza teritoriului comunei respective o suprafaţă de 48 de hectare; dintre acestea, 28 de hectare sunt ocupate cu construcţii, instalaţii şi celule de depozitare. Restul de 20 de hectare au fost prevăzute de către Consiliul Judeţean Teleorman pentru realizarea unei perdele forestiere de protecţie. Perdelele forestiere de protecţie sunt proiectul fostului deputat Ianculescu, din Turnu Măgurele.

Scopul acestui program al perdelelor forestire de protecţie îl constituie îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţei împădurite la nivel judeţean şi naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, precum şi menţinerea biodiversităţii şi dezvoltarea continuă a funcţiilor ecologice şi sociale ale pădurilor.

În vederea realizării unei perdele forestiere în jurul Depozitului central de la Mavrodin, Consiliul Judeţean Teleorman a încheiat cu Administraţia fondului pentru mediu un contract de finanţare nerambursabil pentru „Reconstrucţia ecologică pe terenuri degradate în perimetrul de ameliorare Mavrodin”. Administraţia fondului de mediu are o participare la respectivul program de împădurire în valoare de 627.983 lei, respectiv 97% din costul proiectului, iar Consiliul Judeţean Teleorman participă cu 18.888 lei, respectiv doar 3%.

One Comment

  1. Un lucru bun,dar mai interesant era sa se spuna ca s-a realizat o perdea forestiera,ca promisiuni au tot fost facute!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.