Eveniment

Percheziții, rețineri și amenzi de peste 100.000 de lei – rezultatul acțiunilor derulate, astăzi, de polițiștii teleormăneni

O persoană reținută pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată, 15.000 de lei, telefoane mobile și peste 34.000 de țigarete conficate, bunuri a căror valoare depășește 45.000 de lei indisponibilizate, un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, peste 200 de sancțiuni contravenționale aplicate, cinci permise de conducere reținute și nouă certificate de înmatriculate retrase, acestea sunt rezultatele activităților desfășurate, pe parcursul zilei de joi, de polițiștii teleormăneni.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul Rutier, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Acțiuni Speciale, precum și din cadrul polițiilor municipale și orășenești, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Teleorman au acționat, la nivelul județului, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică și pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate nu mai puțin de 1.000 de persoane, au fost verificate peste 600 de autovehicule și 40 de societăți comerciale, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 225 de sancțiuni contravenționale a căror valoare depășește 100.000 de lei, dintre care 113 conform Legii nr. 55/2020.

De asemenea, au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere emise pe numele unor persoane cercetate în cadrul mai multor dosare penale ce vizează săvârșirea de infracțiuni de natură economică, privind regimul armelor și munițiilor și pe linie de investigații criminale.

Totodată, au fost efectuate opt percheziții domiciliare pe raza județului Teleorman, la locuințele acestora, în scopul completării probatoriului.

În urma perchezițiilor efectuate au fost confiscate 34.324 de țigarete provenite din contrabandă, telefoane mobile folosite în activitatea infracțională și au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare depășește 40.000 de lei, față de o femeie în vârstă de 59 de ani, din municipiul Alexandria, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă asimilată, fiind dispusă măsura reținerii pe o durată de 24 de ore. Din probatoriul administrat a rezultat că, împreună cu alte două persoane, în perioada iunie – noiembrie 2020, aceasta a deținut și comercializat, la domiciliu și la punctul de lucru al unei societăți comerciale, țigarete provenite din contrabandă, cunoscând acest aspect. În acest caz, suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale Teleorman.

În contextul prezentat, polițiștii din Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului în cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Țigănești, care conducea un autoturism pe strada Dunării din localitate, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

În cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.