Eveniment

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri

Joi, 15 iunie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul București, la două persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele bănuite s-ar fi ocupat cu înființarea, întreținerea și cultivarea unor culturi de cannabis indoor, în vederea extragerii uleiului din cannabis și preparării hașișului, într-un laborator improvizat la locație, precum și în vederea comercializării cannabisului și a celorlalte produse obținute.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 3 culturi de  cannabis indoor, în stadii diferite de dezvoltare, formate din 84 de plante de cannabis, 224 de semințe de cannabis, aproximativ 4 kilograme de muguri de cannabis recoltat, ulei de cannabis și două turte de cannabis.
De asemenea, au fost depistate și ridicate ustensile pentru extragerea uleiului de cannabis și prelucrare a hașișului, ustensile pentru recoltat, dispozitiv de separare și mărunțire a mugurilor de cannabis, aparatură de vidat pungi, ce conțineau cannabis, 20 de butelii de dioxid de carbon, 100 de recipiente de butan, aparatură pentru înființat, întreținut și recoltat cannabis și materiale pentru întreținerea culturii de cannabis.
Vineri, 16 iunie, cele două persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman, fiind dispusă față de acestea măsura reținerii pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.
Ulterior, la data de 17 iunie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman au propus față de cele două persoane bănuite măsura arestării preventive, iar instanța a admis propunerea, dispunând arestarea preventivă, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La acțiune au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.
Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.