Eveniment

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice – prejudiciu de 3 milioane de euro

În dimineața zilei de miercuri, 15 martie 2017, 130 de polițiștii din 12 județe, printre care și Teleorman, și municipiul București, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 37 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infracțiuni economice. Activitățile se desfășoară într-un dosar instrumentat de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Potrivit unui comunicat al IGPR, perchezițiile au loc în municipiul București și județele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeș, Botoșani, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 — 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Cei în cauză, prin intermediul a 12 societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operațiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele “fantomă’, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro, se arată în comunicatul Inspectoratului General.

În urma acestor percheziții, 25 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IJP Prahova, precum și al polițiștilor din cadrul Poliției Capitalei și tuturor inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează percheziții, respectiv IPJ Teleorman, însumând 130 de polițiști. La activitate au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile  “Matei Basarab” Ploiești. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.