Eveniment

Percheziții într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de euro

Poliția Română efectuează joi, 24 iulie, 37 de percheziții, în București, Teleorman şi un alt judeţ, la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală cu metale din străinătate, prejudiciul fiind estimat la circa șase milioane de euro. „În această dimineață, 110 polițiști specializați în investigarea fraudelor din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor — IGPR, precum și de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Argeș, Iași și ai DGPMB, sprijiniți de 27 de echipaje de intervenție rapidă, efectuează 37 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală, care ar fi acționat pe raza a două județe și a Municipiului București”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis joi.

Potrivit cercetărilor, membrii grupării ar fi achiziționat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia și Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piața internă, iar pentru a se sustrage de la plata TVA colectat, ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri de la mai multe firme tip fantomă, generatoare de TVA deductibilă, compensând astfel TVA colectată la vânzare.

„Pentru a-și descărca stocul de marfă achiziționat fictiv de la firmele fantomă, membrii rețelei ar fi făcut livrări fictive către societăți comerciale din Bulgaria controlate prin interpuși. De asemenea, pentru ascunderea activităților ilicite, persoanele în cauză ar fi cesionat fictiv părțile sociale deținute la societățile comerciale folosite în activitățile infracționale și ar fi distrus documentele contabile”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 6.000.000 de euro.

La activitățile ce se desfășoară în acest dosar penal, aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, participă peste 200 de polițiști.

În cadrul acțiunii vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Întreaga activitate beneficiază de suportul de specialitate al Direcției de Informații și Protecție Internă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.