Eveniment

Percheziţii în Teleorman. Vizat – un grup infracţional specializat în înşelăciuni şi furturi auto

perchezitii-DIICOTPoliţiştii au destructurat un grup infracţional specializat în furturi şi înşelăciuni în dauna societăţilor de închirieri auto şi au recuperat prejudiciul de peste 67.000 de lei, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).
Poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au făcut marţi cinci percheziţii domiciliare în Capitală şi judeţul Teleorman, ocazie cu care au pus în executare şapte mandate de aducere, în vederea destructurării grupului.
Membrii grupării au fost conduşi la Poliţie pentru audieri şi vor fi prezentaţi magistraţilor pentru a se propune arestarea preventivă a acestora.
Gruparea era monitorizată de poliţiştii Capitalei de la începutul acestui an, deoarece existau date şi indicii conform cărora suspecţii, prin intermediul altor persoane, ar fi închiriat autoturisme de la diverse societăţi de profil, după care le-ar fi dezmembrat şi valorificat.
Continuând verificările, judiciariştii bucureşteni au descoperit că membrii grupării închiriau autovehicule prin intermediul unor persoane cu posibilităţi materiale reduse, interesate de obţinerea unor avantaje băneşti pe termen scurt.
Autoturismele închiriate erau ulterior vândute unor persoane care le dezmembrau şi le comercializau apoi ca piese de schimb, în urma unor anunţuri publicate în mediul virtual.
Astfel, luni doi dintre suspecţi ar fi determinat un bărbat să închirieze pe numele său, de la o companie de profil, un autoturism de lux, după care, profitând de neatenţia acestuia, ar fi sustras autovehiculul în cauză.
Ulterior, cei doi suspecţi s-ar fi deplasat cu autovehiculul în judeţul Teleorman, unde l-ar fi vândut pentru suma de 10.000 de lei. Autoturismul a fost dezmembrat în totalitate de către cumpărători, acesta urmând a fi comercializat ulterior ca piese de schimb.
Poliţiştii bucureşteni au reuşit recuperarea prejudiciului în valoare de 67.500 de lei, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi înşelăciune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.