Eveniment

Percheziții în Teleorman și alte cinci județe la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune / Publicau anunțuri fictive online cu mașini la prețuri avantajoase

Miercuri dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Argeș, Iași, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, au pus în executare 22 de mandate de percheziție domiciliară în județele Argeș, Iași, Ialomița, Vâlcea, Vrancea și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și înșelăciune.

În fapt, în perioada 1 noiembrie 2022 – prezent, persoanele bănuite, ar fi comis, în repetate rânduri înșelăciuni în mediul online, prin publicarea de anunțuri fictive pe platforme de specialitate, prin care ofereau, spre vânzare, autoturisme la prețuri avantajoase, pentru care cereau sume de bani, drept garanții, sume care erau virate în conturi din străinătate.

Până la acest moment, au fost identificate 52 de persoane vătămate, existând alte 47 de cauze similare, pe întreg teritoriul României.

Prejudiciul în cauză este aproximativ 1.000.000 de lei.

De asemenea, este investigată situația financiară a altor 50 de persoane fizice din țară, colaboratori ai grupului organizat, fiind dispuse, până în prezent, trei Ordine Europene de Anchetă în Belgia, Lituania și Regatul Unit al Marii Britanii.

În cauză, au fost emise 32 de mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare, documente privind tranzacții bancare, sume de bani, trei arme, urmând a fi stabilită proveniența acestora, dar și articole pirotehnice.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.