Eveniment

Percheziții în Teleorman: parfumuri, haine, încălțăminte și tutun, confiscate de polițiști

În zilele de 19 și 22 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat și efectuat mai multe acțiuni pe raza județului Teleorman.

În cadrul acestora au fost efectuate 4 percheziții domiciliare pe raza municipiului Roșiorii de Vede și a comunei Măldăeni, în cadrul a două dosare penale aflate în lucru, în care se efectuează cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998, constând în punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Au fost ridicate pentru cercetări parfumuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, promovate în mediul online prin intermediul rețelelor de socializare, în valoare de aproximativ 35.000 lei.

De asemenea, au fost ridicate pentru cercetări mai multe documente privind activitatea infracțională, în continuare efectuându-se cercetări pentru stabilirea întregii situații de fapt.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 lei, au fost confiscați 350 de lei și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 6 kg de tutun.

Printre neregulile constatate, exemplificăm cazul unui bărbat din Zimnicea care deținea în incinta punctului de lucru al societății, pentru vânzare, cantitatea de 6 kg de tutun de fumat nemarcat fiscal, fiind întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de  „producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă” și “deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat”.

One Comment

  1. Evazionistul

    Senzațional. Mai mult a costat benzina decat prejudiciul. Apucați-va de lucruri serioase, nu de nimicuri. O punga de tutun…la primarii nu va duceți???Licitatii si lucrări fictive??? Vinde unu ștergătoare la Kaufland-repede pe el ca face evaziune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.