Eveniment

Percheziţii în Teleorman, la dezvoltatori imobiliari pe hârtie

mascatiÎn cursul zilei de joi, 9 iulie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat 12 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Teleorman, la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor şi la sediile firmelor administrate de către acestea, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2013 – august 2014, reprezentanţii unei firme, prin intermediul mai multor societăţi comerciale de tip fantomă, ar fi achiziţionat materiale de construcţii şi ar fi încheiat contracte de execuţie lucrări, în mod fictiv, în vederea sustragerii de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit, în acest caz prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 1.000.000 de lei.

Totodată, anchetatorii susţin că documente încheiate de patronii societăţilor comerciale cu firmele fantomă justificau cumpărarea de materiale de construcţii pentru ridicarea de blocuri şi vile, dar materialele nu au fost niciodată livrate, iar construcţiile au rămas la stadiul de plan. În realitate însă, firmele de construcţii se ocupau cu importul şi vânzarea ilegală de jucării şi haine aduse din China.

În urma percheziţiilor, 14 persoane urmează a fi audiate. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.