Eveniment

Percheziții, în Teleorman, într-un dosar de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au efectuat, marţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, 21 de percheziţii în patru judeţe şi municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicate în fapte de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Porivit datelor transmise de reprezentanții Poliției Române, polițiștii au descins la adrese din București și județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane.

Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul București, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune a drepturilor de autor, care ar fi fost înmânate mai multor persoane fizice din județele Argeș, Ilfov, Ialomița, Teleorman și București, în vederea obținerii de indemnizații lunare de sprijin pentru drepturi de autor și conexe, de la bugetul de stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în acest caz, este estimat la 360.000 de lei.

În urma perchezițiilor, 28 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La acțiune au participat polițiști specializați în investigarea criminalității economice și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, precum și din cadrul D.G.P.M.B.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.