Eveniment

Percheziţii în Teleorman, Cluj și București, la persoane bănuite de șantaj și înșelăciune prin metoda „Acoperişul”

Procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi au efectuat marți, 23 octombrie, 12 percheziţii domiciliare, în Teleorman, Cluj și București, pentru destructurarea unui grup infracţional constituit în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune şi au audiat 25 de persoane implicate în activitatea infracţională, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române. În urma acțiunii, 25 de persoane au fost conduse la audieri, dintre care trei au fost reținute.

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Galați au efectuat 12 percheziții,  în municipiul București și județele Cluj și Teleorman, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de șantaj și înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2017 – octombrie 2018, membrii grupării, prin folosirea de nume sau calități mincinoase, ar fi indus în eroare mai multe persoane, cu ocazia contractării și efectuării unor lucrări de construcții, la imobilele acestora.

Astfel, părțile conveneau un preț al lucrării, ce ulterior era modificat unilateral, de către constructor, în sensul majorării lui în mod injust, sub pretextul nerealizării corespunzătoare a lucrărilor și a necesității refacerii acestora.

În situația în care victimele nu erau de acord să plătească prețul cerut, pentru intimidarea acestora, membrii grupării ar fi recurs la amenințări directe, agresivitate în limbaj și comportament, precum și refuzul de a părăsi imobilul.

Prejudiciul cauzat, în acest mod, de gruparea infracțională, este de aproximativ 120.000 de lei și 21.650 de euro.

În urma acțiunii, 25 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați, în vederea continuării cercetărilor. Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 53 ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul  polițiștilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului  Bucureşti,  Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale-I.G.P.R., brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Braşov și Cluj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman şi Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.