Eveniment

Percheziţii în domeniul medical și în construcții în Teleorman , Ilfov şi Bucureşti

perchezitiiÎn dimineaţa zilei de joi, 13 august, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 15 percheziţii domiciliare, în Bucureștii și în 2 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții.

La data de 13 august 2015, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au început efectuarea a 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov şi Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală. 18 mandate de aducere au fost emise în acest sens, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Acțiunea vizează documentarea activității unei clinici medicale private din Bucureşti care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operaţiuni fictive sau inexacte.

Pentru a-şi diminua obligaţiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziţii supraevaluate de la firme de construcţii.

La rândul lor, aceste societăţi comerciale ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională bugetului de stat este de peste 2.000.000 de euro.

La acţiune participă 58 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Ilfov şi Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.