Eveniment

Percheziții în București, Teleorman și alte patru județe, la persoane bănuite că accesau credite la bănci cu acte false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat miercuri, 30 octombrie, 35 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova, vizată fiind o grupare infracțională ai cărei membri sunt bănuiți de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals, informează Poliția Română.

Potrivit sursei citate, din investigații a reieșit că cei nouă membri ai grupării ar fi accesat credite de la bănci cu documente false.

În fapt, începând cu anul 2018, aceștia ar fi facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de muncă și nu realizau venituri. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu mai multor instituții de creditare, în valoare de peste 3.740.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, medii de stocare și telefoane mobile.

De asemenea, fost puse în executare mandate de aducere, emise pe numele unor persoane domiciliate în București sau în județele Ilfov, Prahova, Argeș, Mureș, Neamț, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu și Ialomița.

În urma audierilor și a probatoriului administrat în cauză, trei persoane au fost reținute, iar pentru alte nouă s-a dispus măsura controlului judiciar.

În acțiuni au fost angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Giurgiu și jandarmi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.