Eveniment

Percheziţii DNA, şi în Teleorman, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infractiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

În cursul zilei de 09 februarie 2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 23 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov,Timiş, Caraş-Severin şi Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Anchetatorii urmăresc modul în care au fost folosite fondurile europene obţinute prin intermediul ADR Vest, bani care ar fi fost direcţionaţi în alte scopuri decât cele pentru care au fost primiţi.

Printre instituţiile vizate sunt şi Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSTCCE, AM-POSDRU şi Agenţia de Dezvoltare. Prejudiciul este de cinci milioane de euro.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.