Eveniment

Percheziţii de amploare la persoane bănuite de evaziune fiscală, în Teleorman şi alte 8 judeţe

În dimineaţa de 15 ianuarie, 150 de poliţişti au început efectuarea a 40 de percheziţii, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.300.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Potrivit IGPR, la data de 15 ianuarie 2015, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează 40 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al rambursării ilegale a T.V.A..

La acţiune participă aproximativ 150 de poliţişti din cadrul a 10 inspectorate de poliţie, respectiv inspectoratele de poliţie judeţene Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Percheziţiile sunt efectuate la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza celor 9 judeţe, implicit şi în Teleorman, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite, activităţile, derulate fiind sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Aceste acţiuni urmăresc identificarea unor documente sau bunuri, pentru probarea faptelor de evaziune fiscală. În cauză se estimează că prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.300.000 de lei. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.