Politic

Pentru rezultate slabe, Doru Coliu a fost demis de la conducerea PMP Teleorman

11 președinți de organizații județene ale Partidului Mișcarea Populară, care au obținut rezultate foarte slabe la alegerile locale de duminică, 27 septembrie, au fost demiși din funcție, decizia fiind luată, duminică, de Colegiul Național al formațiunii politice.

„Am luat decizia de a elibera din funcţia de preşedinţi de organizaţii 12 colegi. Vom face noi numiri în 12 organizaţii ale PMP în întreaga ţară. Sunt 12 judeţe unde preşedinţii nu au confirmat, au obţinut rezultate slabe şi prin urmare vom analiza cu foarte multă luciditate fiecare caz în parte şi vom lua măsurile necesare astfel încât scopul pe care ni l-am propus să poată fi confirmat prin echipele desemnate”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Este vorba, potrivit datelor făcute publice, despre organizațiile din Bihor (Andrei Amariţei), Botoşani (Cornel Popescu), Braşov (Costel Mihai), Dâmboviţa (Robert Turcescu), Giurgiu (Ştefan Burlacu), Ialomiţa (Gabriel Ionaşcu), Olt (Vanina Badea), Vaslui (Cornel Bichineţ), Teleorman (Doru Coliu), Timiș (Cornel Sămărtinean), Vâlcea (Nicolae Pătru). Lista președinților de organizații schimbați de conducerea PMP este completată de liderul PMP Dolj, Ion Cupă, care a decis să se retragă din funcţie, cu toate că organizația sa a scos un scor mai bun în alegeri.

La nivel național, Partidul Mișcarea Populară a ieșit pe locul trei la alegerile locale, ca număr de aleşi, a anunțat Eugen Tomac, iar scorul politic la nivel naţional a depăşit 6%.

La nivelul județului Teleorman, Partidul Mișcarea Populară nu a reușit să atingă pragul electoral care să-i asigure intrarea în Consiliul Județean (obținând doar 3,7%) și nu a câștigat nicio primărie, însă a reușit să obțină 36 de mandate de consilieri locali în localitățile din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.