Eveniment

Pentru reducerea numărului accidentelor, pe centura Alexandriei se montează dispozitive de calmare a traficului

centuracentura1centura 2Miile de accidente rutiere costă în fiecare an miliarde de euro, dar mai ales costă vieţi omeneşti. O şosea care face victime permanent şi despre care am tot vorbit este varianta ocolitoare a Alexandriei, VO 6F, care, la scurt timp de când a fost dată în folosinţă, şi-a “câştigat” în judeţ şi numele de şoseaua morţii, din pricina celor două intersecţii, una în apropierea localităţii Lăceni, cea de a doua la Buzescu. Cele două intersecţii sunt ca un magnet al accidentelor, sunt locul în care, din cauza unei semnalizări necorespunzătoare, au frecvent loc accidente rutiere. Din aceste motive, persoane abilitate de la nivelul Poliţiei Rutiere Teleorman au făcut o serie de demersuri în sensul că s-a solicitat administratorului drumului respectiv o îmbunătăţire a semnalizării acestuia. Astfel, Serviciul Poliţie Rutieră Teleorman a trimis prima solicitare în vederea modificărilor privind semnalizarea rutieră în cele două intersecţii, pe 19 august 2013. Au urmat alte patru, unele către Shapir Structures, firma care s-a ocupat de execuţia lucrărilor de construcţie, altele către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale România (CNADNR).

Prin aceste adrese, Serviciul Poliţie Rutieră Teleorman a solicitat presemnalizarea intersecţiilor, indicatoare de limitare a vitezei, montarea de benzi rezonatoare, realizarea unor sensuri giratorii, schimbarea indicatoarelor ,,cedează trecerea,, cu indicatoare ,,stop,, montarea unor dispozitive de calmare a traficului, limitarea vitezei pe drumul cu prioritate de la 70 km/h la 50 km/h, asigurarea iluminatului în intersecţii, aplicarea de vopsea reflectorizantă pe borduri.

Singura adresă la care CNADNR a răspuns a fost ultima, CNADR considerând că doar această solicitare îşi are temei şi poate duce la reducerea numărului accidentelor, modificarea pentru care aceştia şi-au dat avizul favorabil fiind înlocuirea indicatoarelor “Cedează trecerea” cu indicatoarele “STOP”.

Nici această schimbare nu a fost suficientă, iar numărul accidentelor nu s-a redus semnificativ, aproape deloc.

Pentru că CNADR nu a mai luat nici o măsură, prefectulul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, a considerat că se impune luarea unor măsuri urgente, asta din cauza numărul mare al accidentelor rutiere înregistrate pe şoseaua de centură a municipiului Alexandria, cu precădere la intersecția centurii ocolitoare a municipiului Alexandria VO6F cu DJ 504 și respectiv cu DJ 703. Astfel, în cursul zilei de marţi, 22 septembrie, prefectul de Teleorman a solicitat reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale, ai Consiliului judeţean Teleorman, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, precum şi ai Poliţiei Municipiului Alexandria, să facă, împreună, o vizită în teren, în scopul de a identifica soluţii pentru reducerea numărului incidentelor nedorite pe acest sector de drum intens tranzitat.

În urma celor constatate la faţa locului s-a dispus luarea unor măsuri, şi s-a stabilit ca miercuri, 23 septembrie, Consiliul Judeţean Teleorman să monteze dispozitive de calmare a traficului rutier la distanţele reglementate de lege, la intrarea şi la ieşirea din intersecţie, semnalizate corespunzător, iar în perioada următoare “am în vedere o întâlnire cu constructorul, proiectantul şi cu reprezentantul SDN şi o întrevedere cu factorii de decizie de la nivelul CNADNR pentru soluţionarea acestei probleme, eventual, prin realizarea unui sens giratoriu în punctul cel mai expus riscului, sau prin modificarea amplasamentului scuarelor, în aşa fel încât, DJ 504 să se intersecteze perpendicular cu varianta ocolitoare”, a precizat Carmen Daniela Dan. (C.P.)

2 Comments

  1. Prima cruce va fi aceluia care nu respecta indicatorul destul de important O P R I R E la intersectie!Cel de mai sus care face pe stiutorul in ale circulatiei, ori nu are permis de conducere ori este unul din cei care inacalca voit aceasta reglementare!

  2. Sens giratoriu trebuie,altfel intersectia va fi ingradita cu cruci

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.