Social

Pentru a primi ajutorul de încălzire începând cu luna noiembrie, beneficiarii trebuie să depună cererile până la 15 octombrie

Monica DUMITRESCU

Persoanele singure şi familiile cu venituri mici din municipiul Alexandria sunt aşteptate în această perioadă la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul primăriei pentru a depune cererile pentru ajutoarele de încălzire care se acordă începând cu noiembrie 2016, până în martie 2017, în baza unor hotărâri ale Consiliului local.

“Activitatea este canalizată pe primirea documentelor în vederea acordării ajutoarelor de încălzire pe cele patru sisteme: energie electrică, energie termică, gaze, lemne şi cărbuni. Avem depuse 75 de dosare şi primim în continuare până pe data de 15 octombrie. Beneficiarii primesc din luna noiembrie. Se primesc şi în lunile următoare documentele pentru ajutoarele de încălzire, dar vor beneficia cu luna următoare depunerii documentelor.

Suntem în plină campanie. Nu avem ore de pauză. Suntem în fiecare zi de luni până vineri. Avem un colectiv format din cinci, şase persoane care primesc dosarele pe sistem de încălzire”, a declarat Ion Voicu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Potrivit acestuia, alexăndrenii cu venituri mici, trebuie să depună la Direcţia de Asistenţă Socială o cerere însoţită de o declaraţie pe propria răspundere privind veniturile pentru fiecare membru de familie şi actele doveditoare ale casei şi bunurilor pe care le deţin. Primăria va efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile solicitanţilor.

Conform proiectelor aprobate în consiliul local, solicitanţilor care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică li se vor acorda lunar sume cuprinse între 110 lei, pentru venituri pe membru de familie mai mici de 155 lei, şi 30 lei, pentru cei ale căror venituri pe membru de familie se încadrează între 540 lei şi 615 lei.

Tot sume de bani lunare se vor acorda şi pentru alexăndrenii cu venituri mai mici de 615 lei pe membru care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei. În cazul acestora sume sunt cuprinse între maxim 79 lei (pentru venituri mai mici de 155 lei pe membru) şi minim 6 lei pentru cei ale căror venituri pe membru de familie se încadrează în intervalul 540 lei-615 lei.

Ajutor pentru încălzirea locuinţei vor primi şi alexăndrenii ale căror apartamente au rămas în sistemul centralizat de încălzire dacă venitul net mediu lunar pe membru de familie este cuprins între 0 – 786 lei în cazul familiilor şi până la maxim 1082 lei, în cazul persoanelor singure. În funcţie de tranşa de venit în care se încadrează aceştia vor beneficia de reduceri substanţiale la factura pentru încălzire.

Şi alexăndrenii care utilizează clasicele sobe pentru încălzirea locuinţelor şi au venituri mai mici de 615 lei /lună/membru sau sunt beneficiari al Legii 416/2001, primesc ajutoare, acestea constând în lemne de foc. Potrivit hotărârii consiliului local, cantitatea de lemne de foc ce va fi distribuită persoanelor singure sau familiilor din municipiul Alexandria se va acorda o singura dată/familie sau persoană singură/ sezon rece şi va fi stabilită prin dispoziţia primarului municipiului Alexandria, în funcţie de prevederile bugetare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.