Social

Pentru a nu întâmpina dificultăți în stațiuni, pensionarii trebuie să nu uite să aibă asupra lor, activat, cardul de sănătate

La sediul Casei Judeţene de Pensii Teleorman s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria a X-a, datele de plecare fiind 8, 9, 10 și 11 iulie 2016.

Pentru a nu întâmpina dificultăți, toți pensionarii trebuie să aibă activat cardul de sănătate, să-l aibă cu ei și să nu uite Codul PIN. În caz contrar, aceștia nu mai pot beneficia de tratamente.

Odată cu intrarea în vigoare, de la 1 mai, a obligativităţii folosirii cardului de asigurări sociale de sănătate, a intrat în vigoare și obligativitatea utilizării de către pensionari a cardurilor de sănătate în stațiunile balneare.

Pensionarii teleormăneni care vor să plece în staţiuni balneare riscă să nu mai beneficieze în mod gratuit de procedurile de tratament, dacă nu au asupra lor cardul activat la medicul de familie şi nu ştiu codul PIN al acestuia. Acest lucru este stipulat în Hotarârea de Guvern nr. 49/2015 pentru modificarea şi completarea HG nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate.

Între timp, vor pleca la tratament pensionarii cărora le-au fost repartizate automat în seria a IX-a – 2016, prezentarea pensionarilor din această serie în staţiuni, se va face în intervalul 21 – 26.06.2016. Pentru această serie, pensionarilor din Teleorman le-au fost repartizate 260 de bilete. La mare căutare, în această perioadă, sunt biletele în stațiunile de pe litoral. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.