Politic

Pentru localele din 2016, în tabăra PSD se conturează o nouă alianţă cu UNPR

IMG_5500Alegerile locale din vara anului viitor se apropie cu paşi repezi şi, deşi la nivel declarativ niciunul dintre actorii politici nu spune nimic concret în acest sens, calculele şi strategiile încep să-şi facă loc pe agenda de lucru a partidelor politice.

În acest sens, deşi în ultima perioadă febra pare că a prins tabăra liberală, nici social-democraţii nu pierd timpul, o discuţie în jurul organizării localelor de anul viitor fiind făcută chiar în cadrul Conferinţei municipale a social-democraţilor alexăndreni.

Şi, cum anul electoral 2012 i-a prins pe social-democraţi în alianţă electorală cu oamenii generalului Oprea, se pare că şi anul electoral 2016 îi va prinde tot într-o formulă asemănătoare, modificarea fiind adusă de înregimentarea fostului PP-DD. Evident, există posibilitatea ca, între timp, liderii UNPR să ajungă la concluzia că pot merge pe contr propriu în alegeri, mai ales în contextul în care, prin înghiţirea PP-DD, şi-au întărit structurile din teritoriu.

Dar semnalele date de liderii UNPR Teleorman sunt edificatoare în acest sens, astfel că, invitat în cadrul Conferinţei municipale a social-democraţilor alexăndreni, vicepreşedintele UNPR Teleorman, Samuel Calotă, a precizat că “proiectul politic cu PSD va continua, iar UNPR nu-şi doreşte un alt partener politic, care să nu fie PSD”, după ce, în ultima conferinţă de presă vicepreşedintele UNPR Teleorman a specificat faptul că, în cazul în care UNPR va merge în alegeri alături de PSD, actualul protocol presupune un procent de 10% din liste, atât pentru primării şi consilii locale, cât şi pentru consilii judeţene şi Parlament.

Mai mult, deşi parteneri de guvernare la Centru, liderii UNPR Teleorman „nu şi-au prea găsit locul la masa negocierilor cu PSD”, după cum însuşi preşedintele UNPR Teleorman, Florică Mara, declara nu cu mult timp în urmă, lucrurile încep să se schimbe şi în acest sens, astfel că liderul UNPR Teleorman a fost prezentat de către preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea, drept „reprezentantul UNPR” în cadrul întâlnirii cu primarii din judeţ pe marginea unui subiect de interes pentru agricultorii teleormăneni, respectiv bursa electronică agricolă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.