Social

Pentru infecția cu West Nile nu există tratament

Specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile au precizat, la finele săptămânii trecute, că alte două persoane, printre care și un bărbat din Teleorman, din zona Turnu Măgurele, au decedat din cauza infecției cu West Nile. Reprezentanții Centrului nu au dat detalii despre ultimele victime ale virusului sau în ce spital s-au înregistrat decesele. Din cauza riscului de transmitere a virusului, mai multe centre de tranfuzie sanguină din ţară sunt în alertă şi nu mai primesc donatori din localităţile în care au fost confirmate cazuri de infecție sau sunt suspiciuni. În judeţele în care există suspiciuni sau confirmări de infecție nu se mai primeşte sânge timp de o lună, decizie aplicată și la nivelul județului Teleorman.

Din păcate, pentru infecția cu West Nile, spun reprezentanții DSP Teleorman, nu există tratament. Singurul tratament este cel simpomatic, iar în cazurile grave se impune internarea. Virusul West Nile se manifestă sub mai multe forme asupra oamenilor, respectiv o infecţie asimptomatică, un sindrom de febră uşoară, numit febra West Nile, şi meningita sau encefalita West Nile. Infecția este transmisă de ţânţari.

Recomandările specialiștilor din cadrul DSP Teleorman către populație sunt de a evita expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari; să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecție); să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.