Social

Pentru Concursul local de proiecte de tineret 2021, suma maximă este de 26184,6 lei pentru un proiect

Limita maximă pentru un proiect pentru Concursul local de proiecte de tineret (CLPT) este de 26184,6 lei, conform Aurorei Contesteanu, consilierul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Teleorman, bugetul total alocat fiind de 87282 lei pentru întregul concurs.

“Fiecare solicitant poate depune maximum un proiect pe prioritate, suma maximă pe proiect care poate fi solicitată fiind de 30% din valoarea bugetului alocat Concursului local de proiecte de tineret 2021”, declară Aurora Contesteanu. De asemenea, potrivit Metodologiei concursului, finanțarea este nerambursabilă pentru solicitanții eligibili, care reprezintă “structurile neguvernamentale de tineret și pentru tineret” și nu au proiecte sau activități generatoare de profit.

Astfel, solicitanții eligibili “pot depunde maximum două proiecte la Concursul local de proiecte de tineret 2021, dar pe priorități diferite, caz în care suma maximă totală solicitată nu poate depăși o treime din valoarea totală a bugetului alocat Concursului local de proiecte de tineret 2021”, explică consilierul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Teleorman.

Conform sursei citate, CLPT 2021 are 6 priorități principale.

Prioritatea nr. 1 este reprezentată de “facilitarea și asigurarea incluziunii tinerilor marginalizați sau excluși social”, prin accesul egal la medii de învățare non-formală. Cea de-a doua prioritate se referă la “împuternicirea tinerilor să acționeze ca factori de schimbare pentru crearea unor comunități durabile”, în principal prin creșterea rolului tinerilor de a lua decizii pentru viața comunității. Prioritatea nr. 3 este “crearea de oportunități care să faciliteze accesul tinerilor la locuri de muncă de calitate”.

“Promovarea educației non-formale, inclusiv prin folosirea mijloacelor de comunicare on-line” este cea de-a patra prioritate a concursului. Următoarea promovează educația pentru sănătate și pe cea “a unui mod de viață sănătos”, în special în contextul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2. Ultima prioritate a concursului susține diversitatea culturală și “a accesului la cultură”, conform Aurorei Contesteanu.

Perioada de depunerea a dosarelor pentru CLPT începe pe 14 iunie 2021 și se încheie pe 30 iunie 2021. De asemenea, acestea se depun la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Teleorman din Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.