Social

Pentru a beneficia în continuare de pensie de urmaș, elevii și studenții trebuie să depună adeverințele de continuare a studiilor

Elevii care au împlinit vârsta de 16 ani şi studenţii care beneficiază de pensie de urmaş trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii adeverinţe de student sau elev, pentru a beneficia în continuare de acest drept, pentru noul an școlar.

Nedepunerea adeverinţelor de continuare a studiilor duce la suspendarea plăţii pensiei de urmaş până în momentul în care beneficiarii fac dovada continuării studiilor liceale sau universitare. Ulterior depunerii actelor de studii, beneficiarii vor fi repuşi în drepturi, primind şi pensiile de urmaşi din perioada anterioară.

Pentru a obține pensia de urmaș, beneficiarii trebuie să depună la CJP Teleorman adeverinţele de elev sau student, însoțite de cuponul de pensie. Adeverințele trebuie să conțină, obligatoriu, denumirea instituţiei de învăţământ, numele şi prenumele beneficiarului, tipul de învăţământ, dar şi faptul că a fost emisă pentru anul de studiu 2016 – 2017.

Potrivit Casei Județene de Pensii Teleorman, au dreptul la pensie de urmaș copiii și soțul supraviețuitor, dacă persoana decedată era pensionar sau îndeplinea condițiile pentru obținerea unei pensii. Copiii au dreptul la pensie de urmaș până la vârsta de 16 ani. Dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani, pe toată durata invalidității de orice grad, daca aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situatiile prevazute anterior.

În cazul orfanilor de ambii părinți, cuantumul pensiei de urmaș reprezintă însumarea drepturilor de urmaș, calculate după fiecare părinte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.