Politic

Pentru audienţe la senatorul Mohanu, contactaţi-l pe primarul Cuclea!

Mohanu micCunoscută şi ca „Legea distrugerii Roşiei Montane”, Legea privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere România a creat ample dezbateri în spaţiul public.

Iniţiată de Guvern cu aproape doi ani în urmă, proiectul de lege a fost trimis mai apoi către Parlament, care a trecut a trecut la pregătirea legii speciale RGMC.

Organizaţiile neguvernamentale s-au mobilizat şi au încercat să pună presiune pe parlamentari pentru ca proiectul de lege să fie respins, lucru care s-a şi întâmplat de altfel, atât prin acţiunile ONG-urilor, cât şi prin numeroasele acţiuni de protest în stradă.

La momentul respectiv, datele de contact ale aleşilor poporului au fost centralizate şi puse la dispoziţia electoratului, pe site-ul http://www.rosiamontana.org/, acţiune cunoscută sub numele de „campania naţională de audienţe la parlamentari”, pentru ca aceştia să poată fi informaţi cu privire la poziţia adoptată de cei care i-au trimis în Parlament referitor la proiectul de lege aflat în discuţie.

Aşa cum era de aşteptat, nu toţi parlamentarii au trecute numerele personale de telefon ori adresele de e-mail, în dreptul majorităţii apărând date de contact ale angajaţilor cabinetelor parlamentare.

E adevărat că unii n-au trecut nimic, exemplu concret fiind senatorul PSD Florinel Dumitrescu, în timp ce alţii au trecute date de contact ale unor persoane care nu prea au nimic de-a face cu Parlamentul, exemplu concret fiind senatorul PSD Nicolae Mohanu, care are la date de contact trecută adresa de e-mail a primarului municipiului Turnu Măgurele, Dănuţ Cuclea. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.