Social

Pentru a putea plăti taxa de salubrizare, alexăndrenii trebuie să depună o declarație la primărie / Termen-limită, 31 ianuarie 2022

Începând cu luna ianuarie 2022, alexăndrenii nu mai plătesc gunoiul la Polaris M. Holding, operatorul de salubritate cu care au avut contracte până la sfârșitul lunii decembrie 2021, ci vor achita taxa de salubrizare la Primăria municipiului Alexandria. Valoarea taxei este aceeași, respectiv de 9,95 lei/persoană/lună, și va putea fi achitată începând cu data de 6 ianuarie 2022, însă doar după depunerea  “Declarației privind taxa specială de salubrizare pentru persoane fizice”.

Aceste declarații trebuie depuse până la data de 31.01.2022 la registratura Primăriei Municipiului Alexandria – Direcția Impozite și Taxe Locale (la ghișeele instituției din Centrul de Informații pentru Cetățeni), se pot comunica prin poștă, cu confirmare de primire, ori prin mijloace electronice pe adresa de mail primalex@alexandria.ro sau ditlpf@alexandria.ro. Totodată, declarațiile vor fi însoţite de documente justificative (actele de identitate ale proprietarului și persoanelor care locuiesc efectiv în imobil).

Formularul “Declarația privind taxa specială de salubrizare pentru persoane fizice” poate fi găsită pe site-ul Primăriei Alexandria: https://www.alexandria.ro/…/declaratie-taxa-speciala-de… sau poate fi obținută, în mod gratuit, de la Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul Primăriei municipiului Alexandria.

Taxa specială de salubrizare se datorează anual, cu termen de plată în două rate egale, astfel: 31 martie inclusiv, pentru lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai și iunie; 30 septembrie inclusiv, pentru lunile iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie.

În cazul în care taxa este achitată integral, până la primul termen de plată, nu se mai actualizează pe parcursul anului fiscal în cazul în care intervin modificari semnificative ale costului serviciului de salubrizare care necesită majorarea cuantumului taxei/ persoană/ lună.

De asemenea, se pot efectua plăți parțiale lunare din cuantumul anual al taxei speciale de salubrizare, până la stingerea obligației de plată, stabilită pe fiecare termen de plată.

Taxa specială de salubrizare plătită în plus se compensează sau se restituie, după caz, în condițiile prevederilor legale în vigoare.

Pentru neplata la termenul scadent a taxei speciale de salubrizare se datorează majorări de întârziere precum și aplicarea măsurilor de executare silită prevăzute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare. Nivelul majorărilor de întârziere este cel stabilit pentru neplata obligațiilor fiscale datorate organului fiscal local.

https://www.alexandria.ro/wp-content/uploads/declaratie-taxa-salubrizare-persoane-fizice.pdf

3 Comments

  1. „Declaratia privind taxa speciala de salubrizare pentru persoane fizice” NU este disponibila pentru descarcare!!!
    Poate se remediaza eroarea!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.