Economie

Pentru a preveni mirosurile neplăcute în sezonul cald, Polaris începe lucrări de reparaţii la platforme şi eurocontainere

Carmen Dumitrescu

Apropierea sezonului cald este problematic pentru cei care sunt atenţi la activitatea firmei de salubritate, S.C. Polaris M Holding SRL, în contextul în care mirosul deşeurilor ar putea deveni deranjant. În acest context, l-am chestionat pe directorul firmei, Luis Popa, care ne-a declarat că în acest interval se fac demersuri pentru repararea şi vopsirea platformelor în care se găsesc eurocontainerele, dar şi pentru spălarea şi repararea eurocontainerelor, astfel încât problema mirosurilor neplăcute să nu mai constituie o preocupare pentru populaţie. În cadrul aceleiaşi discuţii, Luis Popa a venit cu lămuriri suplimentare, referitoare la felul în care decurge acţiunea “Sacul galben”, dar şi la modul în care se face facturarea serviciilor prestate de companie, astfel încât nimeni să nu mai poată spune că are nelămuriri în această privinţă.

 

Ce acţiuni pregătiţi în această perioadă, ţinând cont că că vremea se încălzeşte, iar mirosul degajat de eurocontainerele în care se aruncă deşeurile pot nemulţumi populaţia?

 

În această perioadă am început să reparăm şi să vopsim platformele în care se găsesc eurocontainerele în care oamenii aruncă deşeurile menajere din Municipiul Alexandria şi tot în această perioadă eurocontainerele vor fi spălate dar şi reparate unde este cazul. Această acţiune se desfăşoară şi în celelalte oraşe din judeţul Teleorman. Am luat această iniţiativă având în vedere că se aproprie anotimpul cald şi nu dorim ca locuitorii oraşelor să fie deranjaţi de aceste platforme sau de mirosul neplăcut al deşeurilor menajere. În orice caz, cei care beneficiază de serviciile firmei S.C. Polaris M Holding S.R.L. pot suna la dispeceratul firmei, 0372048282, sau la adresa de email teleorman@polaris.ro pentru a ne aduce la cunoştinţă  dacă există nemulţumiri sau, de ce nu, dacă au idei pe care noi am putea să le punem în practică.

 

Referitor la acţiunea “Sacul galben”, aţi putea să ne daţi detalii privitoare la felul cum decurge, câţi saci au fost împărţiţi, câţi saci au fost ridicaţi şi cu ce probleme v-aţi confruntat până în prezent?

 

Această acţiune a fost începută în luna ianuarie şi este destinată celor care locuiesc la case. Prin această acţiune vrem ca oamenii să înveţe să selecteze deşeurile. Până acum am împărţit saci în Alexandria, Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele urmând ca în perioada  următoare să începem  această campanie şi în Zimnicea şi Videle.

Pot să vă zic că până în prezent au fost distribuiţi 16.000 de saci şi au fost ridicaţi aproximativ 2.000. Numărul de  saci ridicaţi este mic, dar avem situaţii în care cei care beneficiază de aceşti saci nu depozitează în el ceea ce trebuie şi aici mă refer la pet, maculatură, carton, folie, doze de aluminiu, ci pur şi simplu pun deşeuri menajere. Mai sunt situaţii în care oamenii cu toate că primesc sacii galbeni nu îi scot în ziua de ridicare dar principala problemă o reprezintă cei care umblă cu bicicletele, deoarece ne-au învăţat traseele şi merg înaintea maşinii şi ridică sacul galben până când muncitorii noştri să ajungă pe aceste străzi.

 

Ce măsuri veţi lua împotriva celor care va ridică aceşti saci şi, în acelaşi timp, ce vreţi să faceţi pentru a creşte numărul de saci ce-i colectaţi de la oameni?

 

Referitor la cei care ridică aceşti saci, noi deja am făcut adrese către administraţiile publice locale prin care am solicitat sprijinul pentru identificarea acestor persaone şi pentru a discuta cu ei şi să le explicăm că nu este corect cum procedează. În acelaşi timp vom împărţi  din nou saci la toate gospodăriile din Alexandria, Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele, vom împărţi din nou pliante pentru a le spune oamenilor pentru ce trebuie folosiţi aceşti saci precum şi ziua de ridicare iar la nivelul unităţii noastre vor fi desemnate câteva persoane care vor merge în ziua de ridicare a sacului galben la porţile unde aceşti saci nu sunt scoşi, vor striga la aceea poartă pentru a vedea ce s-a întâmplat şi de ce sacul nu este în faţa porţii. În acelaşi timp vom încerca şi noi să-i identificăm pe cei care ridică aceşti saci înaintea muncitorilor noştri.

 

Am dori să ne mai explicaţi încă o dată modul de facturare şi de încasare a serviciului de salubrizare precum şi tarifele pe care trebuie să le plătească locuitorii judeţului Teleorman, pentru că încă mai sunt discuţii pe această temă.

 

În primul rând tarifele pe care trebuie să le plătească locuitorii judeţului Teleorman diferă de la oraş la comune şi anume: cei care locuiesc la oraş plătesc 6,7 lei/lună de persoană, tarif ce include colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere la depozitul de la Mavrodin, inclusiv TVA, cei care locuiesc în mediul rural plătesc 3,35 lei/lună de persoană  iar tariful, la fel, include colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere la Mavrodin, inclusiv TVA.

În cazul agenţilor economici şi instituţiilor publice, tariful este de 96 lei/mc şi la fel ca şi în cazul populaţiei tariful include colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere, inclusiv TVA. Referitor la facturare, în cazul celor care locuiesc la case (atât cei din mediul urban şi rural), dar şi pentru cei de la blocuri care nu au făcut contracte prin asociaţiile de locatari sau proprietari, facturarea se face la trei luni de zile. În cazul asociaţiilor de locatari sau proprietari facturarea se face lunar. Tot lunar se facturează şi către agenţii economici şi instituţiile publice.

3 Comments

  1. Unde dracu vedeți voi îmbunătățirile ??? A trebuit sa vina firma luiMazare de la Constanta ca sa ne strângă noua gunoiul. Dar ce, noi nu găseam o firma de pe aici??cat despre servicii ce sa vorbim…. Adevarul e ca băieții de pe mașini sunt ok. La Chioșc îmi i-au gunoiu fără probleme sau contract…. Doar sa STI sa Vorbești cu iei.

  2. La noi la bloc arata altfel platformele…au fost vopsite, spălate si sunt zile cand masina de gunoi vine si de trei ori pe zi.

  3. este o schimbare in bine de cand aceasta firma a venit la noi in oras. Am observat ca au introdus al doilea schimb lucru care nu s-a intamplat pana sa vina ei.
    In orice caz actvitatea lor pana acum este multumitoare dar sa fiu si putin carcotas se poate si mai bine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.