Social

Pentru 981 de turneni au fost aprobate ajutoare pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece 2016-2017

Acordarea ajutoarelor pentru încălzire în sezonul rece 2016-2017 a fost unul dintre punctele dezvătute în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, care a avut loc miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 11.00, la în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ.

În acest sens, reprezentanţii primăriilor Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Videle şi Zimnicea au prezentat date cu privire la ajutoarele băneşti acordate în anul în curs.

La nivelul muncipiului Turnu Măgurele au fost înregistrate 227 de cereri şi delcaraţii pe proprie răspundere de către pensionari şi persoane, cu venituri mici care utilizează la încalzirea locuinţei combustibili solizi sau petrolieri, pentru aceştia plata ajutoarelor urmând să fie făcută de AJPIS în cursul lunii decembrie. Totodată, au fost înregistrate şi 132 de cereri şi declaraţii pe proprie răspundere de către persoane cu venituri mici care utilizează la încălzirea locuinţei energie electrică, în cazul acestora plata urmând să fie făcută prin intermediul furnizorului. De asemenea, tot prin intermediul furnizorului va fi făcută şi plata pentru cele 330 de cereri şi declaraţii pe proprie răspundere de către pensionari şi persoane, cu venituri mici care utilizează la încalzirea locuinţei gaze naturale.

În ceea ce-i priveşte pe beneficiarii venitului minim garantat, potrivit informaţiilor prezentate, s-au acordat ajutoare pentru încălzirea locuinţei pentru un număr de 292 de persoane, în cuantum de 84.680 de lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.