Economie

Pentru 2017, agricultorii teleormăneni au depus în jur de 900 de cereri de acord prealabil pentru motorina utilizată în agricultură

Termenul de depunere a Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2017, s-a încheiat pe data de 03.01.2017.

Prelungirea termenului s-a întâmplat deoarece ultima zi de depunere a Cererilor de acord prealabil pentru finanţare a fost pe 31 decembrie 2016, zi nelucrătoare (sâmbătă), iar în conformitate cu prevederilor legale în vigoare în cazul în care data limită de depunere a unei cereri de ajutor, a unei cereri de sprijin, a unei cereri de plată sau a altor declarații sau a oricăror documente justificative sau contracte sau data limită pentru modificări aduse cererii unice sau cererii de plată este o zi de sărbătoare legală, o sâmbătă sau o duminică, termenul limită se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

Cererile s-au depus la Centrul judeţean APIA  Teleorman. Numărul cererilor teleormănenilor care au depus cereri de acord prealabil pentru anul 2017 este de circa 900. Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către Centrul Judeţean APIA, în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat sunt producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare, organismele/organizaţiile de cercetare, respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetaredezvoltare din domeniul agricol, indiferent de statutul lor juridic sau de modul lor de finanţare, al căror scop principal este de a realiza cercetare fundamentală, cercetare industrială sau dezvoltare experimentală şi de a-şi face cunoscute rezultatele prin predare, publicare sau transfer de tehnologie.

Persoanele fizice pot fi acceptate ca potențiali beneficiari ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală.

Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc o serie de condiţii, în funcţie de sectorul/sectoarele vegetal, zootehnic şi/sau îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.