Social

Pensionarii din județ pot depune cereri pentru acordarea biletelor de tratament

Pensionarii din Teleorman care vor să beneficieze de bilete de tratament acordate de Casa Județeană de Pensii, în anul 2020, pot depune cereri în acest sens, informează reprezentanții instituției.

Cererile, însoțite de celelalte documente necesare, respectiv copie BI/CI, talon pensie, certificat de încadrare în grad de handicap, pot fi depuse, personal, la sediul Casei Județene de Pensii Teleorman – Compartimentul Gestiune Bilete de Tratament (etaj I) sau pot fi trimise prin poștă la adresa: Alexandria, str. Dunării, nr. 1.

Adeverințele cu salariul brut de la locul de muncă și taloanele de pensie din luna anterioară obținerii biletului de tratament vor fi prezenta la data primirii repartiției biletului.

La ridicarea biletului de tratament, beneficiarul acestuia depune și copia biletului de trimitere eliberat de medicul de familie/specialist.

În anul 2019, pensionarii din județ care au beneficiat de bilete de tratament au mers în stațiuni în 18 serii, din martie și până în decembrie.

Potrivit normelor legale în vigoare, Casa Naţională de Pensii Publice contractează locuri la tratament balnear, la începutul fiecărui an, în limita fondurilor aprobate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi repartizează numărul total de bilete de tratament pentru fiecare casă judeţeană de pensii în funcţie de numărul total de potenţiali beneficiari şi în funcţie de valorificările din anii precedenţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.