Politic

Pensionarii cu venituri sub 1600 lei vor primi a 13-a pensie / Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman: “Pensionarii trebuie respectați!”

“Ministerul de Finanțe a făcut la timp rectificarea bugetară, astfel încât pensionarii au început să-și primească pensiile cuvenite, fără întârziere. Există deja calculele bugetare necesare pentru ca întreg programul social cu care PSD a intrat la guvernare și care prevede creșterea punctului de pensie, majorarea pensiei minime și acordarea ajutorului pentru cei cu pensii mici, să fie aplicat de la începutul anului viitor.

De la 1 ianuarie 2022 va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va crește de la 800 la 1000 de lei, iar pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 și 1600 de lei vor primi a 13-a pensie.

PSD exclude varianta creșterii vârstei de pensionare”, anunță senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu.

Măsura introducerii celei de-a 13-a pensii a fost propusă de către PSD în cadrul negocierilor pentru formarea guvernului, iar social-democratul Marius Budăi a precizat că decizia a fost gândită ca un scut împotriva valului de scumpiri, în ajutorul pensionarilor cu venituri mici.

“Să nu-şi închipuie cineva că acest 10% în plus la pensii pentru părinţii şi bunicii noştri îi va îmbogăţi peste noapte. Este un scut pe care încercăm să-l creăm în faţa acestui val de scumpiri. Acest proiect mi se pare extrem de bun. L-am negociat în momentul în care am discutat pachetul social, eu sunt extrem de mulţumit de pachetul social care a ieşit din negocieri”, a afirmat Marius Budăi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.