Social

Pensionarii care încasează pensia pe card vor putea primi talonul mov și în format electronic – Acesta va fi acceptat ca document valid în relațiile cu instituțiile statului

Cupoanele de pensie pe care trebuie să le primească cei care au ales varianta să-și încaseze pensia pe card (taloanele mov), ar putea să ajungă la aceștia și în format electronic, nu doar pe hârtie, potrivit unei propuneri legislative susținute de deputatul PNL de Teleorman, Maria Stoian, care a primit, marți, vot favorabil din partea Senatului.

Mai exact, prin inițiativa legislativă se are în vedere completarea Legii nr. 263/2010, în sensul ca toți pensionarii cărora li se achită pensiile în cont curent sau în cont de card să poată solicita Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), printr-o cerere, transmiterea talonului mov în format electronic, fie pe e-mail, fie în contul online deschis în portalul CNPP.

Mai mult, documentul de informare cu privire la sumele plătite, în format electronic, este acceptat ca document valid în relația cu toate instituțiile și autoritățile publice, se mai arată în propunerea legislativă, astfel că talonul mov transmis pensionarilor în format electronic va putea fi folosit în relația cu toate autoritățile și instituțiile publice, care vor fi astfel obligate să nu condiționeze în niciun fel oferirea de informații sau de servicii de prezentarea talonului în format fizic.

Conform normelor în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească taloane de pensie, acestea fiind de două tipuri: de culoare roșie și de culoare mov. Cei care își încasează drepturile de pensie la domiciliu primesc talonul de culoare roșie, care reprezintă documentul de plată, în timp ce, pentru cei care își primesc pensia prin bancă, se emite talonul de culoare mov, ca document de informare cu privire la sumele ce le-au fost transferate în cont.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, iar pentru a fi aplicat proiectul de lege are nevoie, după adoptarea în Parlament, de promulgare și publicare în Monitorul Oficial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.